AUTIZMUS ÉS A BEMER

A BEMER szó rövidítése ezekből a szavakból ered: Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció. Magyarországon ma már számos egészségügyi intézményben, alternatív terápiás központban használják a BEMER terápiát képzett szakemberek irányításával. A BEMER - kezelőrendszer ma már a korlátozott mikrokeringés legjobban kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelőmódszere (Dr.med. R.Klopp, Mikrocirkulációs Intézet, Berlin).

A komplexBEMER–stimulációs jelet egy összetett hullámalak képviseli. Különlegessége a parciális hullámok eltérő frekvenciái (lokális és a felsőbb szintű szabályozás megvalósulása), és a jelalak meghatározott, bioritmus által definiált burkológörbéje. Vivőanyagként pedig egy kis intenzitású pulzáló elektromágneses mező szolgál.

Viselkedészavarok, figyelemzavar, értelmi fogyatékosság, születési sérülés (pl. Little kór), hiperaktivitás és autizmus kezelésében a kollégák egyre több pozitív tapasztalatot szereznek. A sikeres eseteket szakmai kongresszuson osztják meg egymással. Egyre több szakirodalmi adatot találunk arról, hogy az autizmus spektrum zavarban is jól alkalmazható terápiák között a BEMER kezelés kiemelt helyen szerepel. Már 2003-ban az I.Budapesti Nemzetközi BEMER Kongresszuson dr.Tusor Erzsébet beszámolt egy 10 éves autista kisfiú sikeres, a pozitív fejlődését elősegítő BEMER kezeléséről. Azóta számos autizmussal foglalkozó ambuláns és bentlakásos intézményben alkalmazzák sikerrel a terápiát.

Saját tapasztalataink szerint a kezelt betegek nyugodtabbá, együttműködőbbé válnak a kezelések során. A gyakori dührohamok, hisztik száma csökken, akár meg is szűnik, jobban figyelnek, a gyermekek iskolai teljesítménye javul. A rendszeresen alkalmazott kezelés minden szinten elindítja a fejlődést és segíti a fejlesztő foglalkozások eredményességét. Kezelőhelyünkön, Budapesten a VI. kerület Bajcsy köz 1.sz. alatt szakképzett orvos - BEMER terapeuta (dr. Kis Beáta) vezetésével zajlanak a kezelések és kapnak az érdeklődők konzultációs lehetőséget az egyesület munkatársaitól. Terveink között szerepel egy, a legújabb géppel felszerelt BEMER terápiás kezelőhely kialakítása az V.kerületben az autizmussal és fogyatékkal élők nappali ellátása keretében.